23 maj 2013
19:00

Sunnersta AIF

Referat: Lohärads IF - Sunnersta AIF

Semifinal i DM mot Sunnersta AIF. Vi visste redan innan att det skulle bli en svår match. Vi har i år mött SAIF två gånger och förlorat stort båda gångerna (0-5 och 1-7). Men idag var det en ny match.

Vi började matchen bra och spelet var mera på deras planhalva än våran de första 12-13 minuterna. Men sen gör SAIF en snabb spelvändning och kontring som slutar i ett baklängesmål, 0-1. Det var ett snyggt avsluta av deras duktiga #99 Felix (iag 1 mål och 2 ass). Nu började SAIF ta över matchen och vi fick jaga mycket boll. Men vi gjorde det hela tiden svårt för SAIF att ta sig fram i mitten.

I den 20:e min tog vi timeout, vi pratade mycket om att vi måste få med kanterna i anfallen, vår toppforward blev för ensam, och där blev det en klar förbättring sista tiden på 1:a halvlek. Det kändes mindre bra när SAIF gör 0-2 i den 34:e min, men det var inte ortättvist.

I halvitd pratade vi mycket om att jobba som ett lag, och att orka jobba. Vi skulle framåt, och trycka upp med laget, hålla ihop lagdelarna.

Det kändes inte bra när de lyckas göra 0-3 i den 2:a minuten av 2:a halvlek, det var för enkelt. Vi började trycka på och hade nu mera folk med i anfallen.

I den 8:e min vinner Kalle bollen på deras planhalva och vänder sig ut mot högerkanten där Robin kommer med en bra löpning och lägger bollen snyggt i bortre hörnet. 1-3, skönt.

Nu hade vi mer tryck framåt, även om kanske SAIF hade större bollinnehav, men vi oroade deras duktiga mittbackar hela tiden. Vi gör en mycket bättre 2:a halvlek och var där det bättre laget. Vi hade farliga chanser de sista 5-10 minuterna, men vi lyckades inte få in den.

SAIF vann rättvist, och vi gratulerar dom till segern, och önskar dom lycka till i DM finalen den 17/8 mot IFK Uppsala (som vann med 5-0 mot Sirius ikväll).

Planenes gigant idag var SAIFs #31 Mackan.

Vi tar med oss den här matchen, trots förlust, och ser fram emot kommande matcher.

Tack till SAIF och dagens domare Stefan som skötte sig kanon. Det var en bra, tuff och hård match, men lika för båda lagen.